RSS

Mukaddimah ^^

Fighting has been enjoined upon you while it is hateful to you. But perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you. And Allah Knows, while you know not.
Al-Baqarah:216

Apesal.Com

Ping Busuk

Pengikut Aku

Running Man... Kisah disebalik Yoo Jae suk sbg Running Man.


Dengan Nama ALLAH
Assalamualaikum...


Bagi yang pernah bace blog aku mungkin tahu aku nie giler KPOP.. agak la.. tapi tak la taksub sangat...
salah satu rancangan yang aku suka tengok adalah Running Man.. sebuah variety yang sempoi... takdek lawak plastik.. kadang2 ade la.. takdek bergantung sangat pada populariti Idol mcm kebanyakan variety show..


Rasenyer ramai yang tengok rancangan nie.. kat Astro pun ade.. tapi aku biasanya tengok dari isubs. Donlod je.. hahhaha illegal tu... Dalam rancangan nie ade tunjang utamanya iaitu Yoo Jae Suk, Kim Jong Kook dan Song Ji Hyo.. Song Ji Hyo adalah satu-satunya cast wanita dalam running Man sebab die sempoi je ngan cast lelaki lain... namun nama besar Yoo Jae Suk bukanlah diperoleh dalam sekelip mata.. ia ibarat legend bagi dunia penyiaran korea...


Yoo Jae Suk adalah tunjang utama.. popular tapi modest.. die dah lama membina nama.. tapi tak sombong macam artis2 baru.. start berkecimpong dalam dunia komedi pada 1991... menghadapi masa sukar selama 9 tahun sebelum namanya mula meraih perhatian orang ramai... 


Pada tahun 2000 Yoo Jae Suk mengacarakan rancangan Live and Enjoy Together (Dong-guh-dong-lak) yang menjadikan dia popular..  bukan sahaja digemari ramai Program Director(PD).. malah ramai artis muda dan idol selesa menjadi tetamu dalam rancangan yang dikemudikan beliau.. 


Pernah mengacarakan banyak rancangan popular seperti X-man dan infiniti challenge.. Yoo Jae Suk digelar sebagai Nation MC kerana berjaya membina nama besar dal dunia rancangan hiburan... Antara rancangan paling berjaya adalah selepas X-man dan Infinity Challenge adalah Family Outing. You Jae Suk bersama cast yang lain termasuk Kim Jong Kook, Le Hyori. Yoon Jong shin, Kang Dae Sung, Kim Soo Ro, Park Hae Jin, Park Ye Jin, dan Lee Chun Hee berjaya menarik perhatian penonton bagi mendatangkan mood family antara cast termasuk tetamu jemputan.. aku suka giler family outing... kalu bosan aku layan lagi citer nie.. 


 You jae suk pernah menyaman syarikat Penyiaran SBS, KBS dan MBC kerana masalah pembayaran namun ade yang ditarik balik sebab nak settle luar mahkamah.. Saman setelah lama bersabar.. dah banyak duit die stesen tv telan.. tapi die sabar sampai boleh lagi settle luar mahkamah... sepatutnya stesen tv camnie kasi ajar skit..

Yoo Jae Suk berkahwin dengan Na Gyoung-Eun seorang announcer di MBC.. bercinta semasa Yoo Jae Suk mengacarakan Infinity Challenge.
[cantik wei bini die.. dah dapat sorang anak pun]

Nak gtau korang pahit merit nak jadi legend nie (die tak mati lagi yek).. selepas 16 tahun die jadi mcm sekarang.. ramai yang sukakan beliau kerana modest dan sering menjaga hati artis baru.. malah ramai orang awam perasan Yoo Jae Suk banyak membantu di tempat awan dengan penyamaran.. tolong orang tua lintas jalan mungkin tak la besar mane.. tapi sebagai artis yang meletop giler.. die boleh selambe je keluar kat public camtu.. korang tau la kan camner fanatiknyer peminat die.. 


-EOL-
kat bawah nie iklan dari says.my .. jenguk-jenguk lah kalu rajin... 

OSK investment.. ade game tuk yang suka melabur tu

Cadbury ajak korang buat surprise

Movie warrior.. kaki wayang leh tengok
http://says.my/tuanku/warrior-movie
Milo ajak korang ubah rule game..
http://says.my/tuanku/milo-sports
Sape suka menari.. B Boy and Hip Hop
http://says.my/tuanku/gatsby-dance-competition
Jom jalan2 dengan perodua
http://says.my/tuanku/perodua-road-trip

Buat kaki wayang yang ade master card.. belanjalah aku dengan tiket free korang
http://says.my/tuanku/mastercard





8 Responses to "Running Man... Kisah disebalik Yoo Jae suk sbg Running Man."
fathiah said...

isubs lambat..... aku biase download kt http://www.kshownow.net/...

lg laju....

dulu aku layan gler2 family outing... tp season 2 dh xbest sbb dah tkr semua org....

pape pon runningman mmg variety show paling best y pernah aku tgk.... anyway, pape rancangan y ade jaesuk mmg sume best....

tgk telatah die mmg xkering gusi.... mcm y ko ckp, xde lawak plastik.... hopefully m'sia pon boley ikot variety show mcm nih.... tp have to wait another 20 years 4 that...... based on technology we r toooo way left behind... bygkn bape bnyk camera y drg pakai utk organize show mcm Running Man.... good planning n come out with a great idea every week.... it is just an awesome show indeed.....


October 10, 2011 at 5:16 AM
Putera Eddie Darwisy said...

Yes .. isubs is late but.. but quality.. isubs can be likely to be said as perfect.. the video quality is great and varies but significant in size... the translation is for all dialogue and caption plus BGM title.. sometimes i also watch from k shownow...

malaysia sebenarnyer ade variety show... dulu kalu ingan jeo jambul.. popular gak.. MC die pun artis kumpulan vokal ala2 idol zaman dulu... teknologi bukan masalah tapi penerimaan orang dan idea.. astro ade gak cube buat tapi mcm takdek sambutan.. tu maknenye tak cukup kreatif dan kurang idea... variety show kat korea bukan setahun jagung.. dah berpuluh tahun.. so tak hairan la kan....
show yang ade YOO JAE SUK memang bes.. huhuhuh...


October 10, 2011 at 8:05 AM
aiman fanboy k-pop said...

wauuuu...great...layan gak ye running man?high 5 bro!haahaahaa.....suka tengok part yonghwa,seungri n uee after school..mmg betul2 lawak.....
yuri,snsd sampai nangis2 kena lawak bodoh dr diorg..^^
heeheehee...apa2pon,running man da best!
sekrg ni layan heartstring......yonghwa n park shin hye......heeeheee...^^


October 19, 2011 at 4:44 PM
cokOlat chiP said...

mmg best ar...ak pn layan gak cite 2...blh gelak sorg2 layan cite 2...family outing pn best gak...mmg dorg sporting ar...lg ak suke yoo jae suk..die mmg baik htiar...tgh2 casting running pun leh die tolong org...dh xkesah pasal game die...hihhi
pape pun running man all the best to you all..:)


November 11, 2011 at 3:38 PM
Anonymous said...

kseason also up to date and faster to download running man


February 1, 2012 at 11:16 PM
Anonymous said...

like jaesuk so muchzz very low profile and humble person


February 1, 2012 at 11:17 PM
Anonymous said...

even do, nama JaeSuk sgt popular di seluruh asia disebabkan pengaruh running man yang menarik perhatian segenap lapisan masyrakat untuk mononton k-variety tersebut, tetapi, JaeSuk tidak pernah langsung perasan tentang dirinya dikenali dan dipehatikan peminat fanatik yang bukan sekadar datang dari Korea sendiri, malah negara2 lain spt Thailand, China, jepun, Indonesia, dan kita sendiri (malaysia), percaturan yang dibawa dlm setiap kendalian program hiburan cukup menjelaskan betapa jelasnya YooJaeSuk ikhlas dlm menjadi penhibur, tiduk mustahil beliau mmpu menjadi spt rakan baiknya Psy yg sudah menempa nama dipersda antara bgsa,. tq
p/s: sronok tngok jaesuk jd pelik bila fan thailnd y bgitu rmai mengenalinye, 'mcm mne mreka boleh mgenali aku, kamera tersmbunyikah ini?' .. HaHa,
ImissYooJaeSuk Hyung sooo much!!


November 6, 2012 at 2:30 PM
Anonymous said...

Yoo Jae Suk is my idol...He is my favourite contestants in Running Man...Jae Suk THE BEST,,,,,


November 29, 2012 at 9:44 AM

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Baca lagi di Apesal.Com

OhBelog

 

NetworkedBlog

Popular Posts

Return to top of page Copyright © 2010 | Flash News Converted into Blogger Template by HackTutors